Mr. G.L.A.M. van Doveren

Mr. G.L.A.M. van Doveren

Specialist | strafrechtadvocaat | jeugdrechtadvocaat | psychiatrisch advocaat | hippisch advocaat

Mr. G.L.A.M. (Gerwin) van Doveren is geboren in Udenhout en studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Brabant, thans Universiteit van Tilburg.

Op 17 juli 2001 is hij zijn professionele loopbaan begonnen als advocaat en maakte hij kennis met het hippische recht bij een gerenommeerd hippisch kantoor. In 2015 richtte hij Van Doveren Advocatuur op nadat hij gedurende 10 jaar partner is geweest bij een middelgroot advocatenkantoor en daarbij leiding gaf aan de sectie strafrecht.

Mr. G.L.A.M. van Doveren heeft zich gespecialiseerd in het strafrecht, psychiatrische patiëntenrecht, jeugdrecht (jeugdstrafrecht, ondertoezichtstellingen en (gesloten) uithuisplaatsingen), het internationale strafrecht en het overleverings- en uitleveringsrecht. Hij heeft hiertoe onder meer de specialisatieopleiding strafrecht aan het Pompe instituut voor strafrechtwetenschappen gevolgd van de Universiteit van Utrecht en deze opleiding met succes afgerond. Sindsdien is hij lid van Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA).

Alle soorten strafzaken worden door mr. Van Doveren behandeld zoals onder andere moord en doodslag, mensenhandel en mensensmokkel, criminele organisaties, drugsdelicten, geweldsdelicten, diefstal, heling, TBS-zaken, witwassen en ontnemingszaken alsmede milieustrafzaken en economisch strafrecht. Ook neemt mr. Van Doveren zaken in behandeling op het gebied van het internationaal strafrecht, waarbij hij regelmatig strafzaken behandelt in Engeland, Duitsland en België. Mr. G.L.A.M. van Doveren spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits. Daarnaast behandelt mr. Van Doveren zaken bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

De behandeling van de zaken van mr. G.L.A.M. van Doveren kenmerkt zich doordat hij geen enkele discussie schuwt en zich als een tijger in een zaak vastbijt.

Hij is door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist strafrecht, specialist jeugdrecht en specialist psychiatrisch recht, wat betekent dat hij cliënten ook op pro deo basis kan bijstaan.

Nevenfuncties:
* rechter-plaatsvervanger bij de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg
* lid van de commissie van toezicht penitentiaire inrichting Sittard
* lid van de beklagcommissie van de penitentiaire inrichting Sittard
* lid van het college van afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Mr. V.C. Andeweg

Mr. V.C. Andeweg

Specialist | strafrechtadvocaat | jeugdrechtadvocaat | psychiatrisch advocaat

Mr. V.C. (Valérie) Andeweg is opgegroeid in Arnhem en studeerde rechten aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast heeft zij gestudeerd aan de Universiteit van Hannover in Duitsland en Universiteit van Granada in Spanje.

Op 20 augustus 2002 is zij haar professionele loopbaan begonnen als advocaat. In 2009 richtte mr. V.C. Andeweg haar eigen advocatenkantoor op en maakte zij 7 jaar lang onderdeel uit van de maatschap. Maart 2016 heeft mr. V.C. Andeweg haar eigen kantoor in Breda geopend, de stad waar het voor haar allemaal in 2002 begon.

Vanaf het begin heeft Mr. V.C. Andeweg zich bezig gehouden met en gespecialiseerd in het strafrecht, waaronder jeugdstrafrecht en het jeugdrecht (zoals omgang, gezag, hoofdverblijf kinderen, ouderverstoting, ondertoezichtstellingen en (gesloten) uithuisplaatsingen). In de loop der jaren heeft mr. V.C. Andeweg zich ook gespecialiseerd in het psychiatrische patiëntenrecht. Mr. V.C. Andeweg staat door heel Nederland en ook in het buitenland cliënten bij.

Daarnaast heeft Valérie Andeweg vakinhoudelijk les gegeven, maar ook vaardigheden zoals debattechnieken, aan Avans Hogeschool in Breda en verzorgt zij ook lezingen en trainingen.

Aangezien mr. V.C. Andeweg voldoet aan allerlei specialisatievereisten wordt zij door de Rechtbank gevraagd en benoemd in strafzaken, civiele zaken (gesloten uithuisplaatsingen) voor minderjarigen en in zaken van psychiatrische patiënten die niet vrijwillig worden opgenomen in een instelling (in het kader van de Wet BOPZ) om op te treden als advocaat.

Zij is door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist strafrecht, specialist jeugdrecht en specialist psychiatrisch recht, wat betekent dat zij cliënten ook op pro deo basis kan bijstaan.

Valérie Andeweg is lid van diverse specialisatieverenigingen

Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPan)
Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)
Vereniging Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)
Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten

Nevenfuncties:
* lid van het College van Afgevaardigden van de Orde van Advocaten

Van Doveren Advocatuur

Andeweg Advocatuur